Pretraživač sajta
Montenegrina
 

Antropologija
Arheologija
Arhitektura
Crnom Gorom
Dijaspora
Film / Pozorište
Humor, satira i karikatura
Istorija
Književnost
Likovna umjetnost
Muzika
Religija
Strip 
 | Naslovna | O projektu | Saradnički program | Knjiga utisaka | Kontakt |

      

 

Podgorica - Likovne izložbe u junu 2010.
(Izbor Montenegrine)

 

 

       Od likovnih događaja koji su obilježili jun 2010. godine izdvajamo izložbu pod nazivom Zašto Ići Negdje Drugdje? koja je otvorena u Dvorcu Petrovića i izložbu fotografija Dragana Karadžića pod
nazivom „Dodiri“.

         U dvorcu Petrovića organizovana je grupna izložba Zašto Ići Negdje Drugdje? Izložba predstavlja profesore kao i gostujuće umjetnike slikarskog odsjeka Savana koledža umjetnosti i dizajna  (SCAD) u Savani, SAD. Predstavljeni su radovi umjetnika: Metjua Blekvela, Deniz Karson, Adama Cvijanovića, Krega Drenena, Gregorija Eltringema, Suzane Džekson, Stivena Knudsena, Blaža Kovačevića, Natalije Mijatović, Lore Moskere, Morgana Santandera, Toda Šredera i Rodžera Marka Voltona.
         Predstavljamo vam po jedan rad od umjetnika koji su zastupljeni na izložbi u Podgorici. Ova izložba će se organizovati tokom ljeta u nekoliko gradova Crne Gore. Preporučujemo vam da iskoristite priliku i obavezno je posjetite.
Metju BlekvelDeniz KarsonAdam CvijanovićKreg DrenenGregorija EltringemSuzan DžeksonStiven KnudsenBlažo KovačevićNatalija MijatovićLora MoskerMorgan SantanderTod ŠrederRodžer Mark Volton

 

       Centar savremene umjetnosti Crne Gore organizovao je i izložbu fotografija Dragana Karadžića pod nazivom "Dodiri". Izložba je otvorena u galeriji "Centar".