Pretraživač sajta
Montenegrina
 

Antropologija
Arheologija
Arhitektura
Crnom Gorom
Dijaspora
Film / Pozorište
Humor, satira i karikatura
Istorija
Književnost
Likovna umjetnost
Muzika
Religija
Strip 
 | Naslovna | O projektu | Saradnički program | Knjiga utisaka | Kontakt |

 

 

Dragi posjetioci Montenegrine predstavljamo vam najbolje stripove i ilustracije u Crnoj Gori.
U saradnji sa Centrom za afirmaciju stripa - udruženje strip autora Crne Gore, krenuli smo u objavljivanje serije stripova i ilustracija, od autora iz Crne Gore.

OZREN MIZDALO

 


Ozren MizdaloOzren Mizdalo rođen je zime gospodnje 4. februara 1982. godine u Zadru, Hrvatska kao ispunjenje jednog drevnog proročanstva... "Možda je rođen za velike stvari..."

Crta još od malih nogu, kada mu omiljene igračke postaju drvene bojice i brzo otkriva svoju prvu ljubav, strip, preko čega opet uči da komunicira sa vršnjacima... Bum! Tres! Cangr!

Osnivanjem strip kluba "Andrija Maurovic" u Kotoru dobija priliku da tu ljubav razvije u potpunosti. Učestvovao je u kreiranju strip fanzina "Panćofi" i učestvovao u velikom broju izložbi i akcija, koje su rezultirale raznim vrstama posljedica.

Bio je urednik radio-emisije "Deveta Zona" na radio Kotoru koja se bavila devetom umjetnosti i njenoj istoriji, i raznim hipnotičkim metodama uticao na građansku svijest.

Kasnije je jedan od osnivača "Centra za afirmaciju stripa", Udruženju crnogorskih strip autora, i jedan od pokretača elektronskog magazina "Zona 9".

Radio je stripove i ilustracije za razne časopise, listove i magazine, kao što su: "Dan", "Karampana", "Onogošt", "Ćakulona", dječiji časopisi "Cvrčak", "Biseri" i "Čarobnjak". Ilustrovao udžbenik fizike za 1. razred gimnazije, udzbenik latinskog za 3.razred gimnazije, i udzbenik maternjeg jezika za 6.razred osnovne škole.