Antropologija
Arheologija
Arhitektura
Crnom Gorom
Dijaspora
Film / Pozorište
Humor, satira i karikatura
Istorija
Književnost
Likovna umjetnost
Muzika
Religija
Strip | Naslovna | O projektu | Saradnički program | Knjiga utisaka | Kontakt |
Kratko predstavljanje benda,
kroz razgovor sa pjevačem i tekstopiscem – Dušanom Z. Đurovićem.

 

Šta predstavlja projekat „Rif 10“?

Rif 10: To može biti najbolji bend na svijetu, a isto tako, može biti pretvoren u totalnu propast.


Od koga to zavisi?

Rif 10: Definitivno u ovom svijetu mnogo toga zavisi od drugih, ali mi smo svjesni da uspjeh ili neuspjeh najviše zavisi od nas samih. Mnogo je ružnih stvari u ovom poslu, zbog kojih čovjeku često dođe da digne ruke od svega. Ali, vidjećemo.


Možda šira javnost ne zna, nekoliko članova vašeg benda ima različita profesionalna iskustva?

Rif 10: Pa da, Vladimir Bulatović, gitarista sa kojim sam osnovao bend, je bio nekoliko mjeseci na Berkliju, čuvenoj džez akademiji. Tamo je svirao sa raznim muzičarima. Što se mene tiče, ne bih da se hvalim, ali boravak od pola godine u Australiji i saradnja sa Opera House Music Školom, ostavila je dubok trag u mom muzičkom iskustvu. Pored toga sam u St.Tropeu, nekoliko mjeseci zabavljao goste u jednom elitnom restoranu, svirajući klavir i pjevajući. Što se tiče ostatka ekipe iz benda, sarađujemo sa raznim vrhunskim muzičarima.


Šta imate u planu u bliskoj budućnosti?

Rif 10: Što se mene tiče, želim duži odmor, poslije višemjesečnog rada. Nakon toga, nastavljamo sa pravljenjem pjesama i njihovim izdavanjem.


Kako komentarišete uspjeh vaše prve pjesme, s obzirom da se vrti na skoro svim radio stanicama?

Rif 10: Tako nešto smo i očekivali. Mi muziku radimo jer nas to čini vatrenim. Kao da se nalazite u najboljem avionu dok šara po nebu.


Jako je popularna saradnja između domaćih i nekih čuvenih stranih muzičara. Da li ste vi radili nešto na tom planu?

Rif 10: Još prije nego što je počela era saradnje sa gore pomenutima, nama je palo napamet da bi bilo dobro da nam na jednoj od naših pjesama, sa aranžmanom pomogne Džon Frušante, gitarista Red Hot Chilli Pappers-a. Pošto smo se skoro čuli sa njim e-mailom, i poslali mu pjesmu, dogovoreno je da se dan poslije njihovog koncerta u Inđiji nađemo u beogradskom Hajatu, ne bi li zajedno poradili na pjesmi. Biće to pravo zadovoljstvo.


Ekskluzivno objavljujemo pjesmu za download, svim našim posjetiocima kao poklon.

Ako želite da snimite pjesmu, kliknite desnim klikom na natpis za download, a iz menija izaberite opciju SAVE TARGET AS.

Klik za download