Pretraživač sajta
Montenegrina
 

Antropologija
Arheologija
Arhitektura
Crnom Gorom
Dijaspora
Film / Pozorište
Humor, satira i karikatura
Istorija
Književnost
Likovna umjetnost
Muzika
Religija
Strip 
 | Naslovna | O projektu | Saradnički program | Knjiga utisaka | Kontakt |

      

 

 

 

 

DANIJELA MRŠULJA, vajar, Kotor, Beograd

Zaista je impresivno to sto radi Darko!!! Nevjerovatan/nadrealan je njegov svijet karikature, a u slikarstvu na vrlo raznolik i senzitivan način predstavlja svijet, poput onog u karikaturi. Akvareli su odlični. Sjajno.

Danijela Mršulja

 

ALEKSANDAR BLATNIK, slikar i karikaturista, Niš

Stalno ista prica, karikaturista Darko Drljevic ima samostalnu slikarsku izlozbu u tehnici ulje na platnu.
Tako bi prokomentarisali ili tako ce prokomentarisati mnogi novinari u elektronskim i drugim medijima kad za to dodje vreme. E ne moze tako prijatelji, morate da budete precizniji.

Slikar Darko Drljevic predstavlja nam se svojim slikarskim delima i otkriva sebe u novom svetlu u svetlu sjajnog slikara. Pomalo "pikasovski" sa jasnom idejom oslikava na svojim platnima trenutak u kome zivimo, krajnje pesimistican ali sa velikom dozom optimizma naznacenim punim kolorom koji gledaocu daje snagu da misli na bolje sutra. Sve cestitke majstore uz moju veliku zelju da ostanes u karikaturi jer si sjajan u tom poslu, ali ako mi se zelja ne ispuni ostacu srecan jer si sjajan slikar.

Aleksandar Blatnik Majstoru Darku Drljevicu

 

ZORAN ZLATICANIN, karikaturist, dizajner i illustrator, Kragujevac

Najiskrenije moguce, jako mi se dopadaju Darkove slike, pronasao je svoj osobeni stil, sto posto. Boje su fenomenalno uklopljene i sve su kompozicije toliko neobicne da prosto traze da se gledaju. Stvarno, ali stvarno ne mogu reci, sta je to sto mi eventualno smeta ili da nije sa zanatske strane uradjeno kako treba. Eto, ja cu napraviti malu ogradu od sopstvenog razmisljanja, jer ne mogu biti bas objektivan, kada su boje u pitanju, jer upravo jarke i ciste boje volim, a to je na ovim slikama jedna od dominantnih stvari. Zato su sve njegove slike najednostavnije receno, ujednacene, vidi se neosporni kvalitet i deluju kao deo jedne kompletne celine. Darko je zaista sve ispostovao i stvarno se radujem sto je sebe i definitivno pronasao u ovoj grani umetnosti. Vec sam ranije napisao, da ima sta da pokaze i da bi bila prava steta da propusti takvu priliku. Dobro je na radost svih nas koji znaju da uzivaju u umetnosti, da je nastavio da radi na svom talentu. Zelim od srca, da mu prvi cestitam na izlozbi i da ih bude puno jos, sa jednom licnom porukom da na prvom mestu on bude srecan i zadovoljan covek, pre svega, sto je pruzio ljudima onaj deo sebe koji sve nas cini takodje radosnim i srecnim ljudima.

Zoran Zlaticanin

 

TOSO BORKOVIC, karikaturist Vecernjih Novosti

Majstore,

Tvoj raspon talenata je impresivan.
Zelim ti svaku srecu i svakodnevnu radost stvaranja.

T. Borkovic

 

MARJAN PECEV, slikar Makedonija

Nema odmor za tebe, tvojata kinestetika ja isturas na platnoto a la minut za potoa da se povleces.
Energijata sto ja noses so tebe e Darkova vokacija koja bara silna evokacija vo intenzivniot kolorit. Mi se cini so povrzuvanjeto na likovite se gradi kompozija koja mnogu potseka na totemizmot.
Nadopolnet so jak kontast na plakatni boi so psiholoski moment da se istakne spokojstvoto i vozbudata. Mozebi imam nekoj zabeleski na gradacijata na nekoj tonovi koj ja rasplinuvat samata kompozicija.
Sepak najsilno e toa sto go nosis so tebe Jas veruvam vo tebe i go pozdravuvam tvojot napor za izlozba.
Prodolzuvam so analizata na delata.

Marjan

 

NATASA RASOVIC, slikar, karikaturist i illustrator, Zagreb

Darkove slike su veoma interesantne, pogotovo rad koji daje dojam grafita na zidu. Grafiti su simbol pobune, mladosti, rušenja auroriteta i samim tim su za mene nekaj pozitivno. Kaj se tiće tehničkog djela kolorit je dobar, kompozicija isto, uglavnom vidi se da je razradio svoj rukopis. Zato mogu reći-samo tako, napred u nove pobjede!

Natasa

 

FLORIAN DORU, Crihana, Romania

Bravo Darko!!! It is the thing i wish to see at the cartoonists - something else. A cartoonist becoming a satirical painter.

Florian

 


MIRO GEORGIEVSKI, Makedonija

Dragi Darko, pa ti si spoiio Pikasoa i Dalia u jedno!

Miro

 

 

VALERIU KURTU, Deutchland

Darko, molodez!
Super!!!Bravo!!!!

Valeriu

 

EVRIM YURTERI, Turkish

Dear Darko,
Visited yr site and saw the wonderful paintings of you. I am at the Painting branch at university. I hope I can paint as well as you.
Wish me luck!
Love,
Yr Turkish friend : Evrim YURTERI